Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Szabadulj meg az úszógumitól!

2020. november 10. - szaboedit

belly-2354_640.jpg

Talán már te is szembesültél azzal, hogy ha fel szalad akar csak néhány kiló is, az az esetek többségében a has-csípő tájékon látszik meg először. De vajon ez genetika, rossz táplálkozás vagy mozgáshiány? Vagy ezek sajátos kombinációja? 

Azt szinte mindenki tudja, hogy a hasi elhízás (is) számos olyan egészségügyi problémát képes okozni (a magas vérnyomás vagy a II. típusú cukorbetegség például sok esetben az elhízás következtében alakul ki), amelyek miatt igenis érdemes megszabadulni tőle. Az, hogy konkrétan a test melyik részére hízol, sajnos genetika. Alkati kérdés, hogy valaki un. alma, vagy körte típusú hízásra hajlamos. Általában férfiakra jellemző, hogy a testzsíreloszlás a has környékén jellemzőbb, nőknél többségében a csípő, comb, fenék táján szaporodik fel a zsír. A “probléma” ezzel csak az, hogy ilyenkor nem csak a bőr alatt halmozódik, hanem a belső szervek körül is, ezek a sejtek pedig teljesen máshogy viselkednek. Az anyagcsere (szénhidrát-zsír) betegségeket, érproblémákat, súlyosabb esetben akár zsírmájból eredő májcirrózist is okozhatnak. 
A fehér liszt és a cukor teljes elhagyása mellett, a jó makrotápanyag-arányú étkezés kulcsfontosságú az eredményes zsírcsökkentés szempontjából, vélik a szakemberek. A megfelelő ételek megválasztásával, un. “tudatos evéssel” eredményesen faraghatunk a centikből. Az alacsony szénhidráttartalmú étrendek, kiválóan alkalmasak ezen cél elérésére. (Ilyen például a ketogén diéta, amely ráadásul relatíve rugalmasan összeállítható és hatékony.) Viszont jó, ha tudod: célzottan hasi zsírpárnákra ható diéta nincs! Sajnos nem te választhatod meg, honnan fogyj, mint ahogy azt sem, hogy hova hízol.   
Egy hatékony étrend, mint amilyen a ketogén diéta, képes befolyásolni az anyagcserét,  csökkenteni a szervezetedben felgyülemlett plusz kilókat. Ráadásul mindezt úgy, hogy a mérleg sem lesz az ellenséged. De helyileg, (kizárólag ott ahogy te szeretnéd) nem tudják eltüntetni a zsírt. Ezt csak a beiktatott, rendszeres, célzottan a comb, fenék, csípőtájékot megmozgató testmozgással fogod tudni elérni. 

 

 

 

 S

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr4716280826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.11.19. 16:05:39

Gratulálok ehhez a bejegyzéshez. Az egészséges táplálkozás kiemelten fontos része a minőségi hús is, melynek kapcsán ajánlom figyelmetekbe a betafresh.eu/ oldalt. Mindenkinek nagyon szép délutánt kívánok! :)
süti beállítások módosítása