Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Fogyni akarsz? Így éld túl a karácsonyi kaja-mizériát!

2020. december 21. - szaboedit

pexels-nicole-michalou-5775055.jpg

Ha azt érzed, hogy a karácsonyi időszak túlontúl megviseli a ketogén diétád megszokott életvitelét, hidd el nem vagy vele egyedül. Tény és való, hogy ez az időszak nem kedvez a csökkentett szénhidráttartalmú étrendnek és ámblokk a fogyókúrának. A karácsonyi családi ebédkor, vagy szilveszteri bulin ( még így a koronavírus-járvány kellős közepén is) piszok nehéz ellenállni a kirakott aprósütinek vagy a töltött káposztának (feltételezve, hogy nem diétásan készül.) Ha viszont fogyni szeretnél, akkor se ess kétségbe, hiszen némi átgondolással ki lehet húzni a probléma méregfogát és simán lehet a boldog karácsony, diétás karácsony!

Ne drasztikusan!

Remélem azzal Te is tisztában vagy, hogy a diétában - vagyis életmódváltásban - nincs olyan, hogy majd! Tehát nincs "majd januártól folytatom/elkezdem stb."! Sőt, ez a lehető legrosszabb, amit tehetsz! Ehelyett kerüld a drasztikus dolgokat, szóval ha eddig minimalizáltad a kalóriabevitelt, akkor kérlek NE kezdj el karácsony "tiszteletére" zabálni (már elnézést a kifejezésért.)

Alapanyagok, csak módjával

Ha nem te mész vendégségbe, hanem hozzád jönnek, akkor aggasztó lehet, hogy ők is örülnének e azoknak az ételeknek, amelyeket te főznél alapesetben magadnak, hiszen sokak számára a karácsony az "össznépi evés-ivással" egyenlő és ragaszkodnak a megszokott ízekhez. Ma már nagyon sok klasszikus étel elkészíthető diétásan, még az etalonnak számító töltött káposzta is! (Amire egyébként tudok egy nagyon klassz receptet is, hamarosan olvashatod itt a ketogén diéta blogon!)

Alkohol, NO!

Az ünneplés sokaknak egyet jelent a poharazással és a különféle ízesített "körömlakkok" fogyasztásával. A diétát viszont teljesen gallyra lehet vágni ezekkel a - szinte bizonyosan cukortartalmú - italokkal. Úgyhogy, az alkoholra inkább mondj nemet! Ha le is csábulnál, inkább a száraz borokból fogyassz - abból is maximum 1-2 pohárral. 

Láthatod, hogy ketogén diétád alatt karácsonyozni sem ördöngősség! Sokszor csak kreativitás kérdése az egész. Némi átgondolással úgy lehet szeretetteljes ünneped, hogy később sem lesz bűntudatod miatta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr516350448
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása