Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Zsíron innen és túl...

2020. október 23. - szaboedit

depositphotos_176764752_s-2019.jpg

Fotó: Depositphotos

 

Van aki elátkozza és száműzi az életéből,  van, aki szinte csak ezt eszi. Azt viszont be kell látni: a zsírra igazából minden élő szervezetnek szüksége van. Nemcsak azért, mert egyfajta hőszigetelést nyújt a téli hónapokban, hanem főképp azért, mert ez szolgáltatja a legtöbb energiát (dupla annyit, mint a szénhidrát). Ráadásul a hormonrendszerünk megfelelő működéséhez vagy az idegi ingerületátvitelhez ugyanúgy szükséges, mint például a szexuális vágy szinten tartásához. Lehet, hogy méltatlan az ellenszenv a zsírok körül? 

A zsírok fogyasztása (az élvezeti értékén túl) számos olyan előnnyel jár, amelyre elsőre talán nem is gondolnál. Mivel részt vesz a D-vitamin felszívódásában, így jelentősen hátráltatja az csontritkulás kialakulását, ezáltal a kalcium hasznosulását is segíti. A szem egészségére is jó hatással van, az A vitamin felszívódását segítve. Sőt, lassítja az öregedést is. Bizonyos csonthéjasok növényi zsírtartalma különösen jó hatással van a szervezetre: ilyen például a dió vagy az avokádó. Nemcsak E-vitaminban gazdag, hanem antioxidánsai a K-vitamin felszívódását is segíti, ami a véralvadásban játszik fontos szerepet. Számos karotinoid vivőanyaga a zsír. (Ők védik a szemet és a bőrt az UV sugárzástól, mindemellett rákellenes hatásúak.) Az Omega 3 illetve Omega 6 zsírsejtek ráadásul képesek az érfalra rakódott koleszterinszemcséket is eltávolítani, ezáltal gyógyítanak is. 

A ketogén diéta alatt bőségesen fogyassz antioxidáns tartalmú zöldségeket (mint például a már említett avokádó), omega 3 illetve omega 6-ot tartalmazó ételeket és ne félj: a jó zsírok nem hátrányosak a fogyókúrád szempontjából

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr9416228782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.12.16. 22:52:59

Igen fontos a zsír és a minőség. Együnk minőségi húst és nézzük meg a www.facebook.com/Beta-Fresh-Kft-106963327841053 oldalt. Szép délutánt kívánok Mindenkinek!
süti beállítások módosítása