Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Égjen a kalória a városban is!

2020. december 18. - szaboedit

yoga-2648580_640.jpg

Az egészséges életmód velejárója a testmozgás is, ez vitathatatlan tény. Főképp azért, mert bár a megváltoztatott étkezés magával hozza a testsúly csökkenését, azonban ez a formás testalkathoz nem elegendő: a rendszeres testmozgást mindenképp be kell építeni a napi rutinba. Sokan emiatt sportcentrumokat illetve fitnesz stúdiókat választanak, ám nem feltétlenül van szükség edzőteremre ahhoz, hogy kalóriát égethess! Következzen néhány ötlet ehhez.

Lépcsőzz gyakrabban: Több edzésprogram használja a step-padot, de nem feltétlenül kell ehhez edzőterembe menned. Elegendő, ha a lift helyett a lépcsőházat használod felfelé is. Így a napi rutinod részévé teheted ezt a testmozgást, amivel ráadásul a popsid is formálhatod. (Extra tipp: A lépcsőzést variálhatod úgy is, hogy duplánként veszed a fokokat, vagy megadott időn belül teljesíted a lépcsősort.)

Használj biciklit: Ha autó, vagy  busz helyett bringára pattansz, akkor máris nagyon sokat tettél a napi mozgásmennyiségedért. 20-30 perces kerekezés képes elégetni a reggelid kalóriáját, ráadásul még a környezetet is véded. (Extra tipp: A sebesség változtatásával ráadásul időt is megtakaríthatsz, és nem is kell tömegbe menned, sem.) 

Legyen testmozgás, bárhova mész: Akár munkába, akár bevásárolni mész, kösd össze az odavezető utat a testmozgással. Változtatva a mozgás sebességét (séta, kocogás, futás), már intenzívebb a kalóriaégetés. (Extra tipp: a jelenlegi vírushelyzet korlátait figyelembe véve  ha megteheted válassz hosszabb útvonalat, illetve a mozgást kombinálhatod néhány egyéb mozdulattal is pl. guggolás.)   

Aludj eleget: Triviálisnak hangzik, de ne becsüld le a megfelelő mennyiségű alvás jelentőségét.Ha nem alszol eleget, lassul az anyagcseréd, és bizony hízni fogsz. Próbálj elég időt hagyni a kikapcsolódásra, a regenerálódásra, mindezt sötétben és csendben. (Extra tipp: a kikapcsolódásra kiváló módszer lehet a  meditáció.)

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr5416349940
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása