Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Baj-e, ha többet mutat a mérleg?

2020. október 17. - szaboedit

depositphotos_172697204_s-2019.jpg

Fotó: Depositphotos

 

Alapvetően azt mondják: "Mindegy, hogy az ember hány kiló, a lényeg, hogy jól érezze magát." De vajon tényleg jó érzés, ha többet mutat a mérleg? A statisztikák szerint korán sem. Tudtad, hogy a diéta szóra több mint 1,5 millió találatot dob ki a Google? (Sőt, világviszonylatban ez a szám több mint 1 milliárd! Elképesztő mennyiség.) Ez is mutatja, hogy rengeteg ember nem érzi jól magát a bőrében és így vagy úgy, de változtatni szeretne: és nemcsak azért, mert jól akar kinézni.

Az, hogy mennyire számít elhízottnak egy ember (feltételezve, hogy átlagos csontozattal rendelkezik), a legyegyszerűbb mutatószám a BMI, azaz a testtömegindex. Ennek a mutatószámnak a kiszámításához a kg-ban mért súlyod és a magasságod kell, méghozzá m-ben. A képlet: BMI=KG/M² Ez alapján a normál testsúly 18,5-24,9 közé esik, a túlsúly 25-29,9, míg 30 felett már elhízásról beszélünk.

Sajnos a túlsúlytól való szabadulás nemcsak a jó vonalakról és a vonzó külsőről szól: köztudott, hogy aki "többet cipel", előbb utóbb valamilyen kísérő nyavaját is összeszed. Ilyen például a cukorbetegségmagas vérnyomás, a szívritmuszavarok, az izületi kopásról nem is beszélve. Mindamellett egyes hölgyeknél a ciklust is befolyásolja, ami így megnehezíti a várt gyermekáldást. De nem mehetünk el amellett sem, hogy nem csak az elhízás okoz betegségeket: bizonyos kórképek is okozhatnak elhízást. Ilyen például a pajzsmirigy-alulműködés, vagy a PCOS (Policisztás petefészek szindróma).

Ha jelentősebb túlsúllyal küzdesz, diéta előtt mindenképp keress fel egy orvost (vagy legalábbis konzultálj vele), mivel lehetséges, hogy szervi okai van annak, hogy többet mutat a mérleg. (Akkor pedig gyógyszer és nem diéta kell...) 

Ha pedig elhatároztad magad,  akkor a ketogén diéta egy hatékony és tartós módot kínál a fogyásra. (Nem véletlenül olyan népszerű.) Mozgással kiegészítve pedig elérhető az egészséges test és a kívánt testalkat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr4116240908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.11.19. 16:05:37

Köszönöm ezt a bejegyzést, ajánlom a figyelmekbe a minőségi húsfogyasztást is,mely igen lényeges. Javaslom felkeresni a betafresh.eu/ oldalt. Mindenkinek csodás délutánt kívánok! :)
süti beállítások módosítása