Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Hogyan NE egyél többet, mint kellene - főleg éjszaka?

2021. február 02. - szaboedit

 pexels-moose-photos-1037993.jpg

Tudod, mégsem tudsz ellenállni. Az éjjeli nassolás szinte mumusként kísért minden diétázót. Sokan talán megmagyarázni sem tudják miért tör rájuk vacsora után- éppen lefekvés előtt - az a bizonyos "megmagyarázhatatlan" éhség. Vagy, ami még rosszabb, az éjszaka kellős közepén felébredve az első gondolat: Valamit ennem kell. Bár, hogy mit, azt magad sem tudod, de nem is számít. Ráadásul ez az érzés néha egyáltalán nincs összefüggésben azzal, hogy egy órája laktál jól, vagy éppen amúgy nem is kívánod az ételt. Nyugi, ez még azokkal a rutinos életmódváltókkal is elő- előfordul, akik hónapok, sőt évek óta egy adott étrendet követnek. 

Alapvetően minden diétás étrend -  és ez alól a ketogén diéta sem kivétel - a rendszeres, legalább napi 3-5 étkezést tartalmazó életvitelt kíván meg. Egy hatékony diétába pedig nem fér bele olyan plusz étkezés, mint az éjszakai nasi. Ahhoz, hogy az éjjel rád törő éhség a lehető legkevésbé kísértsen, csak némi tudatosság kell. 

Egyél! - No nem éjjel, hanem napközben. De tényleg! Nem leszel attól jobb fogyókúrázó, ha koplalsz! És hidd el, nem is spórolod meg a napközben kimaradt étkezést. Úgyhogy kérlek, az a 3 étkezés mindenképp legyen meg! Elfelejted? Sebaj! Állíts be időzítőt a telefonodon, ami pontban ebédszünetkor tényleg szól, hogy mindenképp kapj be valamit. Valami diétásat lehetőleg!

"Csak" egyél! - Ez elsőre bagatellnek tűnhet. De tudod hányan esznek úgy, hogy közben a tv-t, monitort vagy az okostelefonjuk képernyőjét bámulják? Az evés legyen rituálé, ne pótcselekvés! Az a 15-20 perc (ugye nem kevesebb?) legyen csak és kizárólag az étkezéssel töltött idő. Legyen mindennek meg a maga ideje! Hidd el, a szervezeted is hamar hozzászokik ehhez!

Beszélgess magaddal! - Nem, nem hab a tortán! Sokszor ugyanis a cselekvéseink szinte automatikusak. Fel sem ocsúdsz és már a hűtő előtt tömöd magadba a harmadik darab tejszeletet. (Mondjuk a tejszelet a cukortartalma miatt amúgy is tiltólistás...) De ha úgymond "megbeszéled" magaddal, hogy most kell e neked igazából, hogy kislattyogj a hűtőhöz, tényleg kell e az a plusz kocka csoki, akkor minden bizonnyal nem lesz a válaszod. Legyen rutin, hogy az esti vacsora után, úgy "ennél valamit", akkor megkérdezed: "éhes vagyok e"? "Nem akarok valami mást esetleg"? Biztos vagyok benne, hogy lesz más alternatívád.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr10016413260
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása