Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Evés és a gyász

2020. október 31. - szaboedit

pexels-kat-jayne-568027.jpg

A Mindenszentek illetve az azt követő halottak napján szerintem nincs olyan, aki ne emlékezne meg elhunyt szeretteiről, és ha teheti, ne látogatna el a temetőbe. Ha az év többi napján csak gondolatban gyászol is, ez az időszak az emlékezésé és ilyenkor akaratlanul is a felszínre törhetnek a negatív érzelmek, az elmúlás és a magány. 

Elveszteni valakit, akit szeretsz az egyik legrosszabb érzés, és bár senkinek sem kívánjuk, ez sajnos megtörténik. Gyászolni pedig rettentő nehéz folyamat. Akár számítasz rá, akár nem felborul az életed, mindenhol káosz. Ez pedig az étkezésedre is hatással van. Ez normál étrend mellett is problémás, viszont ha diétázol, akkor különösen az.  Egyeseknek teljesen elmegy az étvágya és önkéntes koplalásba kezdenek, míg mások elkezdik tömni magukat, hogy oldják a felgyülemlett stresszt. Sokan az alkoholhoz és egyéb élvezeti szerekhez nyúlnak, hogy ideig--óráig enyhítsék a fájdalmat. Egyik véglet sem jó.

Ha kávézol, érdemes ezeket legkésőbb kora délután elfogyasztanod. A koffein tartalmú italok gátolják az éjszakai pihenést. (Mert pihenned mindenképpen kell...) Mivel a tested a sírás miatt kiszáradhat, igyál minél többet. A ketogén étrended csak növelt fehérjebevitel mellett folytasd, ~30-40% mellett. A brokkoli, vagy a spenót pedig segítenek csökkenteni a stresszt és erőnlétet biztosítanak, mert muszály erősnek lenned. A testmozgás ilyenkor különösen jót tesz. Ha eddig edzettél, folytasd ezután is, de ha úgy veszed észre, hogy a tested nem úgy reagál, ne csüggedj: válts könnyedebb edzésre. 

Néhány hétig valószínűleg teljesen üresnek érzed magad és létezni sem lesz energiád, de ahogy összeszeded magad és visszatérnek a régi érdeklődéseid, újra a régi önmagad leszel, aki kitartóan halad a céljai felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr5816263526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.11.19. 16:05:41

Sziasztok, nagyon fontos a minőségi hús és a rendszeres testmozgás minden egyes nap. Ne hagyjuk el magunkat még a gyász pillanataiban sem, ha szükséges, kérjünk segítséget, s együnk egészséges ételeket, például a csirkemell.cafeblog.hu oldalon is nézzünk szét. :) Minden jót kívánok Mindenkinek! :)
süti beállítások módosítása