A töltött káposzta, bár sokan egész évben készítik, azért tipikusan a karácsonyi menü része a legtöbb háztartásban. Ha fejtörést okoz, hogyan készítsd el úgy, hogy az a ketogén diétádba is beilleszthető legyen, akkor olvass tovább, mert egy szuper recept következik.
Hozzávalók 3 személyre:
½ kg apró savanyú káposzta
16 levél savanyú káposzta
50 dkg darált pulykahús
8 dkg barnarizs
1 egész tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
Fűszerek:
5-6 db babérlevél
3 kávéskanál majoránna
2 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 mokkáskanál egész köménymag
2 mokkáskanál őrölt köménymag
6 kávéskanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
só/ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
A káposztaleveleket forrázd le, majd félig főzd meg forró vízben. A darált húst fűszerezd meg, majd keverd össze a megfőzött rizzsel, a felaprított hagymával és a tojással. Formázz gombócokat belőle. A káposztalevelekbe csomagold bele a gombócokat, majd rétegezve tedd lábosba. Öntsd fel vízzel, majd főzd készre.