Ha diétáról van szó, sokaknak az egyhangúság és az unalom juthat az eszébe. Az életmódváltás azonban nem csupán szigorításokból és unalmas étel-ismétlésekből áll. Léteznek olyan természetes zsírégető alapanyagok, amelyek nemcsak izgalmassá teszik az étrendet, hanem anyagcsere-pörgető hatásuk miatt még a diétádra is kedvező hatással vannak.
Talán nincs is olyan ember aki ne szeretné vagy legalábbis ne ismerné a fahéjat, ezt a jellegzetes, karakteres fűszer-, gyógynövényt. Illata szinte teljesen összekapcsolódott a karácsonnyal illetve általában a téli időszakkal. Pedig egyedülálló íze és illata mellett számos olyan előnyös hatása van, amitől egész évben érdemes fogyasztani.
A fahéj ténylegesen egy fafajta,a Ceyloni illetve a Cassia lehántolt kérge. Illóolaja antibakteriális, vírus-, és gombaölő hatású. Turmixok gyümölcsök levesek tipikus és jellegzetes fűszere, de akár a rizs vagy szárnyas húsételek is izgalmasabbá tehetők vele. Támogatja az emésztést, enyhíti a felfúvódást és a görcsös panaszokat. Vércukor normalizáló: javítja a glükóztoleranciát.
Teaként elfogyasztva erősíti a gyomrot és jó étvágyat csinál. Érdemes reggel, éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt elfogyasztani. Egy teáskanál apróra vágott fahéjat, 2,5 dl forró vízzel önts le, majd 10 percig hagyd állni. 1 teáskanál mézzel ízesítsd. Dísztítsd egy szelet citrommal, vagy naranccsal, így nemcsak mutatós, hanem a C vitamin bevitelhez is hozzájárul. A napi fahéj adag 1,5-4 g, ezt a mennyiséget nem ajánlott túllépni, mivel hosszú távon májproblémákat okozhat.