Mindent a ketogén diétáról

Ketogén diéta

Fahéj, az anyagcserepörgető csodafűszer

2020. november 19. - szaboedit

pexels-ng_-tr_ng-an-1717767.jpg

Ha diétáról van szó, sokaknak az egyhangúság és az unalom juthat az eszébe. Az életmódváltás azonban nem csupán szigorításokból és unalmas étel-ismétlésekből áll. Léteznek olyan természetes zsírégető alapanyagok, amelyek nemcsak izgalmassá teszik az étrendet, hanem anyagcsere-pörgető hatásuk miatt még a diétádra is kedvező hatással vannak. 

Talán nincs is olyan ember aki ne szeretné vagy legalábbis ne ismerné a fahéjat, ezt a jellegzetes, karakteres fűszer-, gyógynövényt. Illata szinte teljesen összekapcsolódott a karácsonnyal illetve általában a téli időszakkal. Pedig egyedülálló íze és illata mellett számos olyan előnyös hatása van, amitől egész évben érdemes fogyasztani.

A fahéj ténylegesen egy fafajta,a Ceyloni illetve a Cassia lehántolt kérge. Illóolaja antibakteriális, vírus-, és gombaölő hatású. Turmixok gyümölcsök levesek tipikus és jellegzetes fűszere, de akár a rizs vagy szárnyas húsételek is izgalmasabbá tehetők vele. Támogatja az emésztést, enyhíti a felfúvódást és a görcsös panaszokat.  Vércukor normalizáló: javítja a glükóztoleranciát.

Teaként elfogyasztva erősíti a gyomrot és jó étvágyat csinál. Érdemes reggel, éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt elfogyasztani. Egy teáskanál apróra vágott fahéjat, 2,5 dl forró vízzel önts le, majd 10 percig hagyd állni. 1 teáskanál mézzel ízesítsd. Dísztítsd egy szelet citrommal, vagy naranccsal, így nemcsak mutatós, hanem a C vitamin bevitelhez is hozzájárul. A napi fahéj adag 1,5-4 g, ezt a mennyiséget nem ajánlott túllépni, mivel hosszú távon májproblémákat okozhat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keto-diet.blog.hu/api/trackback/id/tr4116234746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.11.22. 19:15:05

Ez igen hasznos bejegyzés, javaslom felkeresni a tarja.cafeblog.hu oldalt.
süti beállítások módosítása